X
Select Page

Prosječna hranjiva vrijednost u 100g

 

Energetska vrijednost
1573 kJ/371 kcal

Masti
2,1 g

Zasićene masne kiseline
<0,3 g

Ugljikohidrati
87 g

Šećeri
22 g

Proteini
0,74 g

Sol
0,04 g

Vitamin C
270,5mg, 338% PU/RDA

ŠIPAK U PRAHU

100 g / 454 g

Šipak korišten za Bobica PREMIUM prah šipka bere se u trenutku kada sadrži najveću koncentraciju vitamina i vrijednih sastojaka, koji se posebnim metodama obrađuje kako bi se očuvao sadržaj. Finalni proizvod ulazi u kategoriju najfinijih puderskih prahova na tržištu, nježne boje i blago kiselkastog okusa ugodan je za konzumaciju. Šipak je snažan izvor vitamina C, vitamina E, vitamina K, pektina, beta-karotena i bio-flavonoida.

Bobica PREMIUM prah šipka sadrži vitamin C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog i živčanog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji, normalnom metabolizmu stvaranja energije te normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju desni, kostiju, hrskavice, kože i zuba, kao i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

ŠIPAK

Jedan od najljepših znakova nadolazećeg ljeta je pogled na šipak koji počinje cvjetati. Cvjetovi su obično blijedo-ružičasti, ali se mogu razlikovati između duboke ružičaste i bijele boje. Promjer je od 4 do 6 centimetara s pet latica i plod je ovalnog oblika, crveno-narančaste boje, od 1,5 do 2 centimetra.

Plod šipka je ovalni dio ružičastog cvijeta koji se nalaze ispod latica. Šipak je plod biljke koja nastaje u jesen i kasno ljeto nakon što je biljka oprašena. Kada padne pupoljak, pojavi se plod biljke, koji može biti crvene, ljubičaste, narančaste ili crne boje.

Šipak je naširoko poznat zbog njegove učinkovitosti u jačanju ljudskog tijela u obrani od infekcija, posebno prehlada. Šipak ima visok sadržaj vitamina C koji pomaže u sprječavanju i liječenju gripe, prehlade i nedostatka vitamina C. Prah šipka postaje sve popularniji u svijetu, a dvije nove studije ukazuju na snažna protuupalna svojstva šipka koja smanjuju bol od artritisa.

Šipak je snažan izvor vitamina C, vitamina E, vitamina K, pektina, beta-karotena i bio-flavonoida.

ŠIPAK

Jedan od najljepših znakova nadolazećeg ljeta je pogled na šipak koji počinje cvjetati. Cvjetovi su obično blijedo-ružičasti, ali se mogu razlikovati između duboke ružičaste i bijele boje. Promjer je od 4 do 6 centimetara s pet latica i plod je ovalnog oblika, crveno-narančaste boje, od 1,5 do 2 centimetra.

Plod šipka je ovalni dio ružičastog cvijeta koji se nalaze ispod latica. Šipak je plod biljke koja nastaje u jesen i kasno ljeto nakon što je biljka oprašena. Kada padne pupoljak, pojavi se plod biljke, koji može biti crvene, ljubičaste, narančaste ili crne boje.

Šipak je naširoko poznat zbog njegove učinkovitosti u jačanju ljudskog tijela u obrani od infekcija, posebno prehlada. Šipak ima visok sadržaj vitamina C koji pomaže u sprječavanju i liječenju gripe, prehlade i nedostatka vitamina C. Prah šipka postaje sve popularniji u svijetu, a dvije nove studije ukazuju na snažna protuupalna svojstva šipka koja smanjuju bol od artritisa.

Šipak je snažan izvor vitamina C, vitamina E, vitamina K, pektina, beta-karotena i bio-flavonoida.

JESTE LI ZNALI

  • šipak sadrži 60 puta više vitamina C od naranče;
  • šipak (Rose dog – Rosa canina) dobio je ime jer se vjerovalo da može izliječiti od ugriza bijesnog psa;
  • u Hrvatskoj, šipak se koristi kao aroma za Cocktu;
  • u Bugarskoj se koristi za proizvodnju desertnih vina i čaja.

JESTE LI ZNALI

  • šipak sadrži 60 puta više vitamina C od naranče;
  • šipak (Rose dog – Rosa canina) dobio je ime jer se vjerovalo da može izliječiti od ugriza bijesnog psa;
  • u Hrvatskoj, šipak se koristi kao aroma za Cocktu;
  • u Bugarskoj se koristi za proizvodnju desertnih vina i čaja.

RECEPTI

RECEPTI