X
Select Page

BRZI KOLAČ OD JABUKA SA ZOBENIM PAHULJICAMA I PRAHOM ŠIPKA

}

90 minuta (60 pečenje)

Sastojci:

  • 100 g oštrog brašna
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice bijelog šećera
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice cimeta
  • Prstohvat soli
  • 125 g maslaca
  • Šalica krupnih zobenih pahuljica

 

Za nadjev:

  • 1 kg jabuka
  • ½ limuna
  • 5 žlica šećera
  • 1.5 žlica oštrog brašna
  • Žličica cimeta
  • Žličica praha šipka Bobica.hr

 

Priprema:

Stavite grijati pećnicu na 190°C. Pomiješajte brašno, smeđi i bijeli šećer, prašak za pecivo, cimet i sol. Zatim dodajte hladni maslac narezan na kockice i pritiščući vilicom grubo promiješajte sve sastojke. Dodajte zobene pahuljice i rukama ih povežite sa smjesom brašna, šećera i maslac kako biste dobili zrnatu smjesu. Stavite u hladnjak dok pripremate nadjev.

Za nadjev ogulite i očistite jabuke te ih narežite na manje komade. Dodajte im sok i koricu polovice limuna te ih dobro obložite šećerom, brašnom, cimetom i prahom šipka.

Jabuke rasporedite u posudu za pečenje te ih posipajte prethodno pripremljenom smjesom sa zobenim pahuljicama. Pecite 55 minuta, odnosno, dok vrh ne poprimi zlatno smeđu boju, a nadjev ne počne lagano kipjeti. Prije posluživanja pustite da se malo hladiti, a poslužiti možete sa šlagom, pudingom ili sladoledom.