PILEĆA KRILCA U UMAKU OD JABUKA I PRAHA ŠIPKA
45 minuta
Sastojci za 4 osobe:
16 pilećih krilca
Za umak:
- 1 glavica luka
- 2 velike jabuke
- Šaka šumskog voća
- 1 žlica meda
- 1 žlica jabučnog octa
- Žličica soli
- Žličica praha šipka Bobica.hr
Priprema:
Krilca marinirajte dan ranije ako je moguće ili barem nekoliko sati prije pečenja. Marinadu napravite tako da pomiješate ½ dcl ulja, žlicu soli, žlicu papra, žličicu crvene paprike i žličicu češnjaka te smjesu utrljate u krilca. Stavite ih peći na 200°C i pecite s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu. Za vrijeme pečenja, po potrebi zalijte s vodom 2-3 puta.
Dok se krilca peku, narežite luk na sitne i jabuke na malo krupnije kockice. Luk stavite peći na žlici ulja dok ne omekša (10 min), a zatim dodajte narezane jabuke i ½ dcl vode te promiješajte. Nakon 5 minuta dodajte šumsko voće, med, ocat, sol i prah šipka, dobro promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Zatim smjesu stavite u blender i sameljite sastojke da dobijete gust umak. Po želji možete dodati malo BBQ umaka.
Servirajte krilca s umakom, prilogom po želji i sezonskom salatom.