X
Select Page

PILEĆA KRILCA U UMAKU OD JABUKA I PRAHA ŠIPKA

}

45 minuta

Sastojci za 4 osobe:

 16 pilećih krilca

Za umak:

  • 1 glavica luka
  • 2 velike jabuke
  • Šaka šumskog voća
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica jabučnog octa
  • Žličica soli
  • Žličica praha šipka Bobica.hr

 

Priprema:

Krilca marinirajte dan ranije ako je moguće ili barem nekoliko sati prije pečenja. Marinadu napravite tako da pomiješate ½ dcl ulja, žlicu soli, žlicu papra, žličicu crvene paprike i žličicu češnjaka te smjesu utrljate u krilca. Stavite ih peći na 200°C i pecite s obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju i hrskavu koricu. Za vrijeme pečenja, po potrebi zalijte s vodom 2-3 puta.

Dok se krilca peku, narežite luk na sitne i jabuke na malo krupnije kockice. Luk stavite peći na žlici ulja dok ne omekša (10 min), a zatim dodajte narezane jabuke i ½ dcl vode te promiješajte. Nakon 5 minuta dodajte šumsko voće, med, ocat, sol i prah šipka, dobro promiješajte i kuhajte još 5 minuta. Zatim smjesu stavite u blender i sameljite sastojke da dobijete gust umak. Po želji možete dodati malo BBQ umaka.

Servirajte krilca s umakom, prilogom po želji i sezonskom salatom.