X
Select Page

ZOBENA KAŠA S GRČKIM JOGURTOM I ARONIJOM

}

10 minuta

Sastojci:

  • 50 g zobenih pahuljica
  • 200 ml vode
  • 1 grčki jogurt
  • Suhog ili svježeg voća po želji
  • Pola šake badema
  • Žličica praha aronije Bobica.hr

Priprema:

U posudici zagrijte oko 200 ml vode i kada zavrije ubacite zobene pahuljice. Miješajte dok ne dobijete kašu željene gustoće, maknite s vatre i stavite u zdjelicu da se ohladi. Dodajte jogurt, voće, orašaste plodove i žličicu praha aronije i uživajte u svakom zalogaju. Zasladiti možete žlicom meda.

Zobene pahuljice možete skuhati u većoj količini, za nekoliko dana unaprijed čime ćete uštedjeti vrijeme. Skuhane pahuljice čuvajte u hladnjaku i prije konzumiranja pomiješajte s omiljenim kombinacijama.

Osim kuhane, zobene pahuljice možete jesti i „sirove“ ili ih možete namočiti u vodi preko noći.