CHEESECAKE SA ŠUMSKIM KUPINAMA
30 minuta + hlađenje
Sastojci:
Sastojci za podlogu:
- 200 g mljevenih keksa
- 120 g maslaca
- 4 žlice mlijeka
Sastojci za kremu:
- 500 g mascarpone sira
- 2 dcl vrhnja za šlag
- 50 g šećera u prahu
- 4 žlice praha šumskih kupina Bobica.hr
Za ukras:
- 2 dcl vrhnja za šlag
- Svježe ili zamrznuto voće po želji
Priprema:
Kalup za torte promjera 22 cm namažite maslacem, a rub obložite acetatnom folijom.
Maslac otopite pa umiješajte mljevene kekse i mlijeko. Dobivenu smjesu utisnite u kalup (ne prejako da se previše ne zalijepi za dno) pa spremite u hladnjak dok pripremate kremu.
Mascarpone i vrhnje za šlag umutite mikserom, dodajte prah šumskih borovnica i šećer pa dobro promiješajte mikserom. Smjesu stavite u kalup na podlogu od keksa, poravnajte i vratite u hladnjak.
Vrhnje za šlag istucite do željene gustoće, stavite na tortu kao završni sloj pa ukrasite voćem po želji. Ostavite u hladnjaku barem 3 sata prije posluživanja.