X
Select Page

CHEESECAKE SA ŠUMSKIM KUPINAMA

}

30 minuta + hlađenje

Sastojci:

Sastojci za podlogu:

  • 200 g mljevenih keksa
  • 120 g maslaca
  • 4 žlice mlijeka

Sastojci za kremu:

  • 500 g mascarpone sira
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • 50 g šećera u prahu
  • 4 žlice praha šumskih kupina Bobica.hr

Za ukras:

  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • Svježe ili zamrznuto voće po želji

 

Priprema:

Kalup za torte promjera 22 cm namažite maslacem, a rub obložite acetatnom folijom.

Maslac otopite pa umiješajte mljevene kekse i mlijeko. Dobivenu smjesu utisnite u kalup (ne prejako da se previše ne zalijepi za dno) pa spremite u hladnjak dok pripremate kremu.

Mascarpone i vrhnje za šlag umutite mikserom, dodajte prah šumskih borovnica i šećer pa dobro promiješajte mikserom. Smjesu stavite u kalup na podlogu od keksa, poravnajte i vratite u hladnjak.

Vrhnje za šlag istucite do željene gustoće, stavite na tortu kao završni sloj pa ukrasite voćem po želji. Ostavite u hladnjaku barem 3 sata prije posluživanja.