X
Select Page

Bobica piletina od crnog ribiza sa začinskim biljem

}

60 minuta

Sastojci:

• 500 g pilećih prsa
• 5 žlica Bobica praha od crnog ribiza
• ½ šalice maslinovog ulja
• 3 režnja češnjaka
• 2 žlice miješanog mediteranskog bilja + 1 žličica za ukrašavanje
• 3 žlice soli
• 3 žlice mljevenog crnog papra
• 2 žličice čili papričice

Priprema:

Pileća prsa narežite na ploške širine 1 cm. U veliku zdjelu dodajte piletinu, češnjak, crni
ribiz u prahu, maslinovo ulje, začinsko bilje, sol, papar i čili te pomiješajte zajedno. Ako ploške piletine nisu ravnomjerno prekrivene marinadom, postupno dodajte još ulja i začina. Pustite da se piletina marinira najmanje jedan sat.
Zagrijte posudu srednje veličine na srednjoj do laganoj vatri. Dodajte pileće trakice. Kuhajte s jedne strane pet minuta, okrenite pa kuhajte još tri minute ili dok ne porumeni. Stavite jelo na oval za posluživanje i ukrasite začinskim biljem.

Napomena:

Začinsko bilje korišteno na fotografiji uključuje svježe mljeveni ružmarin i lavandu Te suhi origano, majčinu dušica i bosiljak. Ovisno o debljini pilećih traka, vrijeme kuhanja može varirati. Obično je gotovo kada piletina posmeđi, ali kako biste bili sigurni možete provjeriti rezanjem. Dodavanje zrnaste morske soli prije posluživanja daje eksploziju okusa u svakom zalogaju.